Naar buiten - Kinderopvang Heyendael

Kinderopvang in een natuurrijk gebied

Kinderopvang Heyendael heeft de grootste tuinen van Nijmegen. Voor kinderen is er van alles te beleven. Samen verzorgen we de kippen en oogsten we groente en fruit uit de moestuin. Ook bezoeken we regelmatig Park Brakkenstein; we hebben zelfs een eigen ingang naar het park. Schoon blijven gaat dus haast niet, we gaan bijna elke dag lekker de buitenlucht in. Ook met de allerkleinsten. In speciale buiten-bedjes kunnen baby’s en peuters zelfs buiten slapen.

Buiten ontdekken

In onze tuin, moestuin en het nabij gelegen park kan je kind elke dag weer opnieuw dingen ontdekken en zijn of haar wereld vergroten. Zo leren en zien ze hoe alles groeit en bloeit en ontdekken ze welke dieren er buiten en in de tuinen leven. Samen genieten de kinderen van de frisse buitenlucht, de zon, de bloemen en al het andere moois dat de natuurlijke omgeving hen te bieden heeft.

Buiten in beweging

Buiten spelen is de ideale manier voor kinderen om zich volop te kunnen ontwikkelen. Denk hierbij aan de motorische, cognitieve, mentale en sociale ontwikkeling van je kindje. Door lekker buiten te spelen leren de kinderen wat ze wel en niet leuk vinden, grenzen bepalen, afstanden en hoogtes inschatten. Onze buitenruimtes zijn veilig ingericht en zijn de ideale ontmoetingsplaats. Ze kunnen samen spelen en ontdekken onder toeziend oog van de pedagogische medewerkers.

Bij ons mag je vies worden!

Wij vinden buiten spelen en bewegen, ontdekken en leren in de natuurrijke omgeving van onze opvang belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Vies worden hoort daarbij. We adviseren daarom om kleding aan te trekken die tegen een stootje kan en vies mag worden.