Buiten slapen bij Kinderopvang Heyendael

Je baby buiten laten slapen op de kinderopvang? Bij Kinderopvang Heyendael in Nijmegen is het mogelijk. Onze kinderopvang is gelegen in een groen en verkeersluwgebied, wat slapen in de buitenlucht voor je kindje extra waardevol maakt.

Buiten slapen is gezond!

Buiten slapen is goed voor de opbouw van weerstand bij baby’s en kleine kinderen. Buiten nemen ze een grotere hoeveelheid vitamine D op en veel kinderen slapen buiten ook rustiger, langer en dieper. Ook voor de ontwikkeling van de longen is buiten slapen goed doordat de luchtkwaliteit buiten veel beter is dan binnen. Wil je je kind buiten laten slapen in de rustige en natuurrijke buitenomgeving van onze kinderopvang? In speciale buiten-bedjes is dit mogelijk.

Veilig buiten slapen voor je kind

Wanneer je wilt dat je kind in de buitenlucht slaapt, zorgen wij voor aan de temperatuur aangepaste kleding en slaapzakken. Daarbij houden wij altijd rekening met voldoende toezicht om de veiligheid te waarborgen. De ‘huisjes’ staan altijd in het zicht van de pedagogische medewerkers en op gehoorsafstand van de groep.

Buiten slapen voor een gezonde ontwikkeling

Buiten slapen is heel gezond voor je baby, het zorgt voor een optimale kennismaking met de natuur. Zintuigen ( ruiken, horen, voelen en zien) worden geprikkeld en dragen bij aan de ontwikkeling van je kindje. Het fluiten van de vogels, het horen van de wind, het ritselen van blaadjes of het kijken naar de lucht en de zon zorgen ervoor dat het buiten slapen een waardevolle ervaring wordt. Kinderen worden bovendien rustiger van de geluiden en omgeving van de natuur en slapen daardoor beter.