Over ons - Kinderopvang Heyendael

Heyendael Kinderopvang Nijmegen

Heyendael Kinderopvang Nijmegen biedt een heerlijke en veilige plek voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Kinderdagverblijf Heyendael is een plek waar kinderen volop uitdaging vinden, zowel binnen als buiten: dieren, moestuinen, fruitbomen en Park Brakkenstein op loopafstand. De groene omgeving, grote tuinen met veel afwisseling en een eigen toegangspoort naar Park Brakkenstein maken Heyendael Kinderopvang een speelparadijs voor baby’s en peuters.

Kinderdagverblijf bij Radboud Universiteit en Radboudumc

Kinderopvang Heyendael ligt op de campus van de Radboud Universiteit Nijmegen en grenst aan Park Brakkenstein. Ook ouders die studeren of werken bij de Radboud Universiteit Nijmegen of het Radboudumc Nijmegen, brengen hun kinderen graag naar een kinderdagverblijf dichtbij hun werk. Niet alleen reisafstanden zijn hierdoor minder groot, ook bestaat er de mogelijkheid om zelf je baby te voeden als je dichtbij werkzaam bent. Bij wisselende werktijden of colleges biedt onze flexibele opvang uitkomst.

Kinderen van medewerkers van Radboud Universiteit en umc Nijmegen hebben voorrang op plaatsing bij Kinderopvang Heyendael. Ook uit de buurt komen er veel kinderen naar ons kinderdagverblijf. Vanuit de wijken Groenewoud, Brakkenstein en Hazenkamp is het kinderdagverblijf makkelijk bereikbaar.

Kinderdagverblijf regio Nijmegen

Ons kinderdagverblijf in Nijmegen wordt ook bezocht door kinderen van expats; internationale medewerkers van de Radboud Universiteit, het Radboudumc en internationaal georiënteerde bedrijven in Nijmegen. De voertaal op ons kinderdagverblijf is Nederlands, maar met deze kinderen communiceren we in het Engels of door middel van gebarentaal. Zo zorgen we ervoor dat zij zich altijd begrepen voelen en snel hun plekje weten te vinden. Ook gesprekken met ouders voeren we waar nodig in het Engels.

Maatschappelijke organisatie

Kinderopvang Heyendael is een maatschappelijke organisatie die onderdeel is van
Kinderopvang ‘de eerste stap. ‘De eerste stap’ is een stichting met per gemeente een aparte Besloten Vennootschap. Als stichting streven wij geen winstmaximalisatie na. Aandelen van de BV’s zijn in bezit van Stichting Kinderopvang ‘de eerste stap’. Onze bedrijfsvoering is gericht op een financieel gezond beleid. Rendement wordt gebruikt voor investeringen en innovaties die ten goede komen aan de kwaliteit van onze opvang.

Meer informatie over Kinderopvang ‘de eerste stap’ vind je hier.

De vlieger van Kinderopvang Heyendael

De vlieger in ons logo staat symbool voor de constante beweging die Heyendael Kinderopvang Nijmegen én de kinderen beleven. Vrolijk, ontspannen, kleurrijk en speels, dat kenmerkt de sfeer in ons kinderdagverblijf. Onze pedagogisch medewerkers houden daarbij, net als bij een vlieger, de touwtjes in handen en sturen subtiel bij als dat nodig is.

Zoals een vlieger in de wind zoekt ieder kind zijn eigen weg, reagerend op alles wat het onderweg tegenkomt. Kinderopvang Heyendael zorgt daarbij voor de verbinding. Bij een vlieger van kop tot staart, bij ons van ouder tot kind. Met gevoel en verstand. Lees meer over onze pedagogische uitgangspunten.

Benieuwd naar de mogelijkheden die ons kinderdagverblijf te bieden heeft? Neem gerust contact op voor meer informatie.