Kinderopvang Heyendael


Vraagbaak

Een kleurrijke en speelse organisatie

Constant in beweging, als een vlieger met een staart van boodschappen. De verbinding tussen kop en staart, ouder en kind, verstand en gevoel is en blijft binnen Heyendael. Vrolijkheid en ontspanning, drijven op de wind, samen spelen en beleven met de mogelijkheid om duikelingen te maken en weer omhoog te klimmen. We nemen alles mee wat we onderweg tegenkomen. Maar ook houden de de touwtjes vast en wensen dat de kinderen en de vlieger veelal hun eigen weg kunnen gaan. We ontspannen met water en zand, in de lucht en op de aarde en beleven de vrijheid. Samen met de vlieger zoekt elk kind haar eigen weg, hoger en hoger, reagerend op de wind en de weersomstandigheden. We willen in beweging blijven, kunnen reageren op wat er voorbij komt, maar ook genieten van een vlieger die staat als een huis.

Nationale Voorleesdagen 2018

Wilma de Koning - bestuurslid Radboud Universiteit leest voor op 25 januari 2018 bij Kinderopvang Heyendael. Vorig jaar mochten wij Han Krieken (Radboud Universiteit), Leon van Halder (Radboudumc) en Bibliotheek Gelderland ontvangen. Ook dit jaar zullen wij veel aandacht besteden aan voorlezen. Ouders, opa's en oma's zijn van harte welkom om ook voor te lezen aan onze peuters.

Kinderopvang Heyendael wenst u fijne feestdagen en een fantastisch 2018!

Merry Christmas
Bonne Noëlle
Feliz Navidad
Fröhliche Weihnachten

Waarom kiezen ouders voor Kinderopvang Heyendael?

- Pedagogisch medewerkers weten feilloos je kind te karakteriseren met 6 woorden die ze benoemen in oudergesprekken, ze kennen je kind écht, zijn heel goed in staat
gedrag te interpreteren.
- Mooie binnen- en buitenruimte, grote tuinen, veel naar buiten
- Ligging: nabijheid park Brakkenstein
- Nabijheid, als medewerker van Radboud Universiteit , Radboudumc en HAN is je kind bij Kinderopvang Heyendael vlakbij. Mocht er iets zijn dan ben je er zo!

Kortom, een goede keuze voor alle ouders die professionele en betrokken kinderopvang zoeken in de nabijheid van de campus.

Activiteiten peuters

Met de intocht van Sinterklaas zijn we in de peutergroepen begonnen aan het thema voor de komende weken. Verjaardagen, afscheidsfeestjes, maar natuurlijk ook het Sinterklaasfeest en de Kerstvieringen hebben ons geïnspireerd om nu dit thema te kiezen.
We hebben al verschillende activiteiten bedacht die te maken hebben met de verschillende ontwikkelingsgebieden, zoals pepernoten tellen, cadeautjes inpakken (groot en klein), pietengym, het kerstverhaal spelen,
poppenkast en natuurlijk boekjes lezen en liedjes zingen die over deze winterfeesten gaan.
De peuters vieren op donderdag 30 november en maandag 4 december Sinterklaas.

Het BeterBoek

Wij nemen deel aan het maatschappelijke zorgproject "Het BeterBoek" voor de kinderafdeling en dagbehandeling in het Radboudumc te Nijmegen. Mede dankzij onze deelname krijgen kinderen die opgenomen of behandeld worden in het Radboudumc gratis Het BeterBoek van Bureau Méteau uitgereikt!

Het BeterBoek
Een ziekenhuisopname is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor heel jonge kinderen. Een goede voorbereiding en begeleiding kunnen veel angst en onzekerheid wegnemen. Het BeterBoek helpt hierbij.
Bureau Méteau heeft dit jaar voor het Radboudumc de volgende uitgaven verzorgt: Het BeterBoek over Bloedprikken, Het BeterBoek over Gezond eten en bewegen en Het BeterBoek opnameboek voor kinderen van 2-6 jaar "kleurt mijn opname"

Kinderboekenweek 2017: Gruwelijk eng!

Ook wij zullen deze week aandacht besteden aan Kinderboekenweek. De 63ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 4 t/m 15 oktober 2017. Het thema van de Kinderboekenweek van 2017 is griezelen, met als motto Gruwelijk eng!

Dag van de leidster - 21 september 2017

Onze leiders en leidsters hebben een belangrijke taak bij de opvang en opvoeding van kinderen uit veel gezinnen. Die taak pakken ze meer dan serieus op en wordt gekenmerkt door een enorme betrokkenheid en een grote flexibiliteit. Het kind staat voor hen op de eerste plaats. Elke 3e donderdag van september worden zij in het zonnetje gezet door zowel ouders als werkgever. Een blijk van waardering......

Naar school

Op deze laatste dag voor de zomervakantie gonst het op Heyendael van de peuters die afscheid nemen. Na de vakantie gaan ze naar school, wat een mijlpaal!
Ook voor een aantal ouders is het bijzondere dag: hun jongste is toe aan de basisschool en dat betekent dat ook zij afscheid nemen van Heyendael. We wensen onze 4 -jarige peuters een goede start op school en bedanken hun ouders voor het in ons gestelde vertrouwen.

Zomerfeest 2017

Zomerfeest Kinderopvang Heyendael

Ons jaarlijks zomerfeest komt eraan. Op 7 juli is het zover. Alle kinderen van Kinderopvang Heyendael zijn met hun ouders, broertjes/zusjes, opa's en oma's van harte welkom. Een middag waarbij de kinderen zelf fruitspiesjes kunnen maken, er komt een bellenblaas act, schmincken, ijsjes, een hapje en een drankje voor iedereen en bovendien het jaarlijkse bezoek van schapen, cavia's en nog veel meer. Kortom, een dolle beestenboel in onze mooie tuinen! Samen maken we er een leuk feest van.

Pagina's