Kinderopvang Heyendael


Blauwe Vlieger

Algemeen
De Blauwe Vlieger bestaat uit een begane grond en een etage waarover de groepen zijn verdeeld. Drie verticale groepen zijn gevestigd op de 1e etage en vier op de begane grond. In deze groepen voor de 0 tot 4 jarigen verblijven iedere dag maximaal 12 kinderen. Op de begane grond is ook de Kikkersprong (3+) gevestigd. In elke groep zijn minimaal twee groepsleiders aanwezig, plus regelmatig een stagiaire. Twee medewerkers ondersteuning groepen dragen zorg voor de centrale keukens op de 1e etage en begane grond.

Wat onze locaties zo bijzonder maakt is in een woord te vatten: saamhorigheid. Collega’s die voor elkaar klaar staan, de kinderen die zich welkom en gezien voelen en ouders die zich er thuis voelen. De fijne en open sfeer is voor iedereen voelbaar. Vanwege het 'open deuren beleid' zijn de groepen voor de kinderen vrij toegankelijk. Kinderen kunnen uit zichzelf op de andere groepen gaan spelen en soms ook samen met een eigen leidster. Door inzet van vaste leidsters en inval medewerkers voelen de kinderen zich al snel thuis. Kinderen kunnen hier vrijuit spelen en ontdekken onder waarbij continuïteit en zorg gewaarborgd is.

Inrichting
De locatie de Blauwe Vlieger heeft zowel beneden als boven een grote hal met diverse speelhoeken o.a. de keukenhoek, bouwhoek en thema hoek. De kinderen kunnen hier onder begeleiding of zelfstandig spelen en ontdekken. Elke groepsruimte heeft 3 slaapkamers waar de kinderen zoveel mogelijk in vaste bedjes slapen. Twee groepsruimtes zijn aan elkaar gekoppeld middels een sanitaire ruimte. De bovenverdieping heeft toegang tot twee ruime balkons. Op het ene balkon staan slaaphuisjes waar kinderen lekker buiten slapen terwijl het andere balkon wordt gebruikt voor activiteiten met diverse materialen. Daarnaast spelen kinderen dagelijks in een van onze grote tuinen en wordt er ook regelmatig gebruik gemaakt van het park Brakkestein

Peutergroep
Op het moment dat een kind 3 jaar wordt bieden wij de peuters extra uitdaging aan in de 3+ groep de Kikkersprong welke gevestigd is op de begane grond. Na overleg met ouders mag een kind 1 dag per week hieraan deelnemen. Het dagprogramma en het activiteitenaanbod, zowel binnen als buiten, zijn speciaal gericht op de peuterleeftijd. Maximale groepsgrootte is 16 kinderen.

Locatiemanager
Teuna Bongers - telefonisch bereikbaar via 024-3653805 (ma t/m do).

Oudercommissie
Elke locatie heeft een eigen oudercommissie waar ouders kunnen aankloppen met vragen en problemen.

Alle groepen zijn elke dag open vanaf 8.00 - 18.00 uur. Daarnaast mogelijkheid tot verlengde opvang.