Kinderopvang Heyendael


Blauwe Vlieger

De Blauwe Vlieger bestaat uit drie groepen en is gevestigd op de eerste verdieping van het hoge gebouw op Toernooiveld 15.
Kinderen van de Blauwe Vlieger kunnen buitenspelen op het balkon, in een van de tuinen beneden -met de lift ben je daar zo-, of in het park -met onze grote wandelwagens ben je ook daar in een wip-.

In de groepen voor de 0 tot 4 jarigen verblijven iedere dag normaliter 12 maximaal 16 kinderen. In elke groep van twaalf kinderen zijn minimaal twee groepsleiders aanwezig, plus regelmatig een stagiaire. Zijn er meer dan 12 kinderen wordt er een extra medewerkers ingezet. De eigen groep is de belangrijkste verblijfplaats van het kind. Het is de bedoeling dat het kind zich daar veilig en op zijn gemak voelt. Elk kind heeft ook een vast bedje. Twee groepen die naast elkaar in het gebouw gesitueerd zijn werken met elkaar samen.

Inrichting
De Blauwe Vlieger heeft een grote hal met 3 hoeken; de huishoek, bouwhoek en thema hoek. De kinderen kunnen hier onder begeleiding of zelfstandig spelen en ontdekken. Tevens zijn er aan beide zijde van het gebouw een balkon. Op het ene balkon staan slaaphuisjes waar kinderen lekker buiten slapen. Op het andere balkon spelen kinderen met verschillende materialen. De kinderen spelen dagelijks beneden in een van onze tuinen. Tevens wordt er ook gebruik gemaakt van het park Brakkestein.

Naast de groepen voor 0-4 jarigen hebben we de Kikkersprong voor kinderen vanaf 3 tot 4 jaar. Op het moment dat een kind 3 jaar wordt gaan de kinderen, na een wenperiode, op bepaalde dagdelen naar deze groep. Het dagprogramma en het activiteitenaanbod in de groep zijn speciaal gericht op de peuterleeftijd. Op deze leeftijd leren kinderen samen spelen. Naast veel vrij spel worden er gerichte activiteiten aangeboden. Op deze leeftijd hebben kinderen behoefte aan veel bewegen; de kinderen gaan veel naar buiten. Maximale groepsgrootte is 16 kinderen.

Vestigingshoofd
Brigitte Hanssen is het vestigingshoofd van de Blauwe Vlieger. Ze is telefonisch te bereiken op 024-3653809.

Oudercommissie
Elke vestiging heeft een eigen oudercommissie waar ouders kunnen aankloppen met vragen en problemen.