Kinderopvang Heyendael


Blauwe Vlieger

De Blauwe Vlieger bestaat uit acht groepen en is gevestigd aan de Toernooiveld 15 Toernooiveld 15. Het gebouw bestaat uit een begane grond en een etage.
Kinderen kunnen buitenspelen op het balkon, in een van de tuinen beneden, of in het park.

In de groepen voor de 0 tot 4 jarigen verblijven iedere dag normaliter 12 maximaal 14 kinderen. In elke groep van twaalf kinderen zijn minimaal twee groepsleiders aanwezig, plus regelmatig een stagiaire. Voor kinderen van 3+ bestaat de mogelijkheid om 1 a 2 dagdelen per week deel te nemen aan activiteiten van de Kikkersprong, onze 3+ groep. De eigen groep is de belangrijkste verblijfplaats van het kind. Het is de bedoeling dat het kind zich daar veilig en op zijn gemak voelt. Elk kind heeft ook een vast bedje. Twee groepen die naast elkaar in het gebouw gesitueerd zijn werken met elkaar samen.

Wat maakt de Blauwe Vlieger bijzonder?
Wat de Blauwe Vlieger zo bijzonder maakt is in een woord te vatten: Saamhorigheid!
De fijne en open sfeer is voor iedereen voelbaar. Collega’s die voor elkaar klaar staan, de kinderen die zich welkom en gezien voelen en ouders die zich er thuis voelen.
We dragen er met zijn allen aan bij. Ook het open deuren beleid dat wij hier kennen draagt bij aan het saamhorigheidsgevoel. De deuren van de groepen staan veelvuldig open en elke groep heeft uitdagende hoeken gecreëerd die voor de kinderen toegankelijk zijn. Kinderen kunnen uit zichzelf op de andere groepen gaan spelen en soms ook samen met een eigen leidster. Hierdoor zijn de gezichten van de andere leidsters bekend bij de meeste kinderen en kennen de leidsters vaak ook de kinderen van de andere groepen. Ook is het grootste gedeelte van de Blauwe Vlieger hierdoor voor veel kinderen bekend terrein.
Kinderen kunnen op hier vrijuit spelen en ontdekken!

Inrichting
De vestiging de Blauwe Vlieger heeft zowel beneden als boven een grote hal met diverse hoeken o.a. de huishoek, bouwhoek en thema hoek. De kinderen kunnen hier onder begeleiding of zelfstandig spelen en ontdekken. Tevens zijn er aan beide zijde van het gebouw een balkon. Op het ene balkon staan slaaphuisjes waar kinderen lekker buiten slapen. Op het andere balkon spelen kinderen met verschillende materialen. De kinderen spelen dagelijks beneden in een van onze tuinen. Tevens wordt er ook gebruik gemaakt van het park Brakkestein.

Naast de groepen voor 0-4 jarigen hebben we de Kikkersprong voor kinderen vanaf 3 tot 4 jaar. Op het moment dat een kind 3 jaar wordt gaan de kinderen, na een wenperiode, op bepaalde dagdelen naar deze groep. Het dagprogramma en het activiteitenaanbod in de groep zijn speciaal gericht op de peuterleeftijd. Op deze leeftijd leren kinderen samen spelen. Naast veel vrij spel worden er gerichte activiteiten aangeboden. Op deze leeftijd hebben kinderen behoefte aan veel bewegen; de kinderen gaan veel naar buiten. Maximale groepsgrootte is 16 kinderen.

Vestigingshoofd
Teuna Bongers is het vestigingshoofd van de Blauwe Vlieger. Telefonisch bereikbaar via 024-3653809.

Oudercommissie
Elke vestiging heeft een eigen oudercommissie waar ouders kunnen aankloppen met vragen en problemen.