Kinderopvang Heyendael


Opvoedingsondersteuning

In het kader van preventieve gezinsondersteuning biedt Kinderopvang Heyendael individuele gespreksmomenten voor ouders en verzorgers.

Ouders kunnen hier terecht met opvoedingsvragen, twijfels, bezorgdheden of gewoon behoefte aan een babbel over de opvoeding van hun kind (slaapproblemen, moeilijk eetgedrag, woedeaanvallen, zindelijkheid enzovoorts).
Deze begeleiding bij ouderschap wordt gegeven door Chris Janssen.
Zij is een HBO-pedagoog met ervaring in de opvoedingsondersteuning en tevens sinds 2003 werkzaam bij Kinderopvang Heyendael als pedagogisch medewerker, voor sommigen van u is zij dus al een bekend gezicht.
De gesprekken zijn geheel gratis en vrijblijvend.

Voor een afspraak kun je Chris mailen of bellen om een opvoedkundig gesprek te plannen op één van de locaties van Kinderopvang Heyendael. Dag en tijd kunnen in overleg bepaald worden.

chrisjanssen59@hotmail.com
tel: 06-15651638, spreek bij afwezigheid a.u.b. de voicemail in.

Enkele ervaringen van ouders die op het opvoedspreekuur zijn geweest:

"In het kader van wat lastig (bijt)gedrag van ons zoontje (1.5 jaar) kwamen wij terecht bij het spreekuur van Chris. In twee heel open en eerlijke gesprekken heb ik met Chris kunnen praten over het gedrag van onze zoon en hebben we samen geprobeerd te kijken naar de oorzaken van dit gedrag en vervolgens naar hoe wij onze zoon konden helpen met dit gedrag. De insteek van Chris hierbij heeft mij zeer aangenaam verrast.
Op basis van haar enorme ervaring met kinderen, maar ook haar grote (theoretische) kennis over de ontwikkeling van kinderen, bleek Chris precies de vinger op de ‘zere plek’ te kunnen leggen. Waar ik snel geneigd was alleen te kijken naar wat mijn zoontje in bepaalde situaties deed en hoe we daar op moesten reageren, ging Chris eerst terug naar de basis. Waar komt dit gedrag vandaan? En hoe komt het dat hij blijkbaar niet anders kan dan zich op deze manier te gedragen? Chris gaf heel concrete adviezen waar direct praktisch mee aan de slag kon worden gegaan en die ook met de leidsters op de groep zijn doorgesproken. En dat had een enorm effect!
Met de concrete tips bleek het ook in de thuissituatie veel beter te gaan. Af en toe heeft hij nog zijn momentjes, waarin het even niet lekker gaat. Maar door hem vervolgens dan weer goed te observeren en duidelijk te krijgen waarom hij weer terugvalt in het ongewenste gedrag, is het nu eenvoudig om het weer om te buigen naar positief gedrag.
Voor mij heeft het ontzettend geholpen om hier, op laagdrempelige wijze, met Chris over te praten en haar te laten meedenken. Ik kan het iedere ouder erg aanraden!"

"Bij twijfel, DOEN!
Wat een fijne gesprekken heb ik met Chris gehad. Ze denkt echt mee, zonder oordeel. Ik heb een geweldig lief zoontje die het de laatste tijd ineens wel erg moeilijk vond dat hij de aandacht met zijn zusje moet delen. Samen bedachten we hoe ik hier mee om zou kunnen gaan en waar de moeilijkheid nu eigenlijk precies zat. Het is zo fijn om hier samen met iemand die er zoveel van weet eens rustig over te kunnen praten. Ik denk dat de stap voor veel mensen groot is, maar waarom zou je alles alleen (of met z'n tweeën) moeten oplossen? Chris luistert echt en we hebben samen een aanpak gezocht die bij mijn situatie en bij mij en mijn zoontje past. Die nieuwe aanpak heeft ons thuis weer veel rust gebracht!"